"Ελληνική Αιωνόβια Ελιά"
Ένα μοναδικό φυσικό γλυπτό, σύμβολο ειρήνης, πολιτισμού, ευημερίας, αθανασίας και νίκης. Στον κόσμο, δεν υπάρχει άλλο δέντρο που να μπορεί να διηγηθεί τόσο όμορφα, τόσο ανάγλυφα, τόσο ποιητικά, την ιστορία του ανθρώπου. Η ελιά είναι ένα δέντρο με ψυχή, που νιώθει, ακούει και καταλαβαίνει.
Οι ρίζες της, χαμένες στα βάθη της ιστορίας, συναντούν τον Όμηρο να την ταξιδεύει με απόλυτη λατρεία μέσα στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα, τον Πλάτωνα να ξεκουράζεται κάτω από τον γλυκό της ίσκιο, τους πρώτους Ολυμπιονίκες να λαμβάνουν στεφάνη ελιάς ως μετάλλιο, και τον Νίκο Καζαντζάκη να εμπνέεται από αυτήν.
Αυτά τα μοναδικά αριστουργήματα της φύσης που θα ζήλευαν τα χέρια κάθε καλλιτέχνη, ενσαρκώνουν με μοναδική λεπτομέρεια το μεγαλείο της ζωής και πλημμυρίζουν με συναισθήματα πληρότητας όποιον τα θωρεί.
"Ο Μύθος Της Ελιάς"
Το δέντρο της ελιάς, ήταν το "Ιερό Δέντρο" της πόλης της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, η θεά Αθηνά πρόσφερε την ελιά, σαν δώρο στους Αθηναίους, για να κερδίσει την εύνοιά τους στον ανταγωνισμό της με το θεό Ποσειδώνα, σχετικά με το ποιος θα έδινε το όνομά του στην πόλη.
Έτσι ο «κλάδος ελαίας» είναι από τότε έως σήμερα σύμβολο ειρήνης, δύναμης και ζωής!
"Ο Κότινος"
Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν το σύμβολο των Ολυμπιακών Ιδεωδών, της Ειρήνης, της Σοφίας και της Νίκης. Γι’ αυτό και το μοναδικό βραβείο που έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς, ο "κότινος".
Μέσα στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, υπήρχε μια ιερή ελιά, η «καλλιστέφανος ελαία», από της οποίας τα κλαδιά, φτιαχνόταν ο κότινος. Ο μύθος λέει, ότι ο Ηρακλής φύτεψε αυτή την ελιά, μετά την ολοκλήρωση των 12 άθλων του.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.